05 Şubat 2025
  • Eskişehir-1°C
  • Ankara0°C
  • İstanbul4°C
  • İzmir5°C

SERBEST BIRAKILAN 3 BEYİN CERRAHI İZNE AYRILDI

Serbest bırakılan 3 beyin cerrahı izne ayrıldı

Serbest bırakılan 3 beyin cerrahı izne ayrıldı

30 Aralık 2008 Salı 15:20

Eskişehir polisinin iki yıllık takibin ardından başlattığı 'Enfeksiyon 26' adlı operasyonda devleti zarara uğratmaktan gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan 3 beyin cerrahı izne ayrıldı.

oktorların bugün hastalarını muayene ettikten sonra üç günlüğüne izin aldıkları belirtildi. Sağlık Bakanlığı'ndan doktor talebinde bulunmayan İl Sağlık Müdürlüğü ise hastanelerin beyin cerrahi bölümünde bir sıkıntı olmadığını, hastaların tedavilerinin aksamadan yapıldığını bildirdi. Gözaltına alınan bir medikal firma sahibi'nin 2003 yılında Eskişehir'de vergi rekortmeni olduğu ortaya çıktı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Seydi Ahmet Gül, 26 Aralık'ta Eskişehir polisi tarafından düzenlenen operasyonda, hastanelerinde görevli 5 beyin cerrahının gözaltına alınmasının ardından hastaların mağdur olmaması için mücadele ettiklerini söyledi. Dr. Gül, ilgili yerlerle görüşülerek devlet hastanesinde görevli beyin cerrahı Halil İbrahim Gündüz'ün aynı gün geçici olarak Yunus Emre Devlet Hastanesi beyin cerrahi bölümünde görevlendirildiğini, durumları acil olan hastaların da Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti. Şu anda beyin cerrahisi konusunda Eskişehir'deki hastanelerde herhangi bir sıkıntının olmadığını ve işlerin düzenli olarak yürütüldüğünü ifade eden Dr. Gül, takviye doktor gerektirecek bir durumun da olmadığını, bu nedenle Sağlık Bakanlığı'ndan doktor talebinde bulunmadıklarını vurguladı. Şu anda hastanenin beyin cerrahi bölümünde 45, yoğun bakım servisinde de 5 hasta olmak üzere 50 hastanın tedavi gördüğünü ifade eden Dr. Gül, "Bu hastalarımızın tedavileri düzenli olarak yapılmakta. Gelen hastalar kabul ediliyor. Ama çok aciliyet gerektiren hasta olursa Tıp Fakültesi'ne gönderiyoruz. Ameliyatlarda düzenli olarak yapılmakta. Devlet Hastanesi'nde de şu anda iki doktorumuz görevini yerine getirmekte. Şu anda her hangi bir şekilde takviye doktora ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Dr. Gül, gözaltına alınan hastanelerin de görevli 5 doktordan 3'ünün savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıktan sonra bu sabah görevlerinin başına gelerek hastalarını muayeneden geçirdiğini kaydetti. Doktorların bir süredir gözaltında olduğunu ve bu nedenle psikolojilerinin bozuk olduğunun altını çizen Dr. Gül, "Doktorlarımız Ahmet Turan, Ahmet Çerezci ve Faruk Altınel sabahleyin hastaneye geldi ve hastalarıyla tek tek ilgilendi, gerekli muayeneleri yaptı. Gerekli viziteyi tuttuktan sonra hastane yönetimi olarak bizlerden mazeret izni talep ettiler. Kendileri bir hayli yıpranmıştı. Biz de psikolojik durumlarının iyi, hastanede de aciliyet gerektiren bir durum olmadığından kendilerine 3'er gün süreyle izin verdik. İzinlerinin ardından arkadaşlarımız tekrardan işlerinin başına dönecekler." ifadesini kullandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki bazı medikal firmaların beyin cerrahlarıyla birlikte hareket ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatmıştı. Hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan ürünleri fatura ettikleri, ihalelere fesat karıştırdıkları iddialarıyla şüpheli 30 kişi takibe alımmış, yaklaşık 2 yıllık takibin ardından 26 Aralık'ta Eskişehir, Kütahya, Ankara ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. 'Enfeksiyon 26' adı verilen operasyonda, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 5, Devlet Hastanesi'nde 3, Kütahya'da özel bir hastanede görevli 1 beyin cerrahı, 18 medikal firması sahibi ile çalışanı ve değişik hastanelerde görevli 3 kamu görevlisi gözaltına alınmıştı.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan bir medikal firması sahibiyle ilgili ilginç ayrıntıda ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan medikal firması sahibi M.T.' nin, 212 bin 593 YTL ile 2003 yılında kentte vergi rekortmeni ikincisi olduğu belirlendi.