21 Temmuz 2025
  • Eskişehir16°C
  • Ankara19°C
  • İstanbul24°C
  • İzmir26°C

PROF. DR. GÜLÇUBUK: MANAVGAT'TA TARIM VE TURİZM BİRBİRİNİ BESLEYEN ANA UNSUR

Prof. Dr. Gülçubuk: Manavgat'ta tarım ve turizm birbirini besleyen ana unsur

Prof. Dr. Gülçubuk: Manavgat'ta tarım ve turizm birbirini besleyen ana unsur

03 Şubat 2012 Cuma 16:07

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD)'nin hazırladığı 2050 Vizyon Projesi ile Manavgat'ta tarım alanlarının kullanımı ve değerlendirmesi daha etkin hale getirileceği belirtildi. Proje kapsamında 4 ay önce başladıkları çalışmalar çerçevesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, ilçede yaptıkları tarım stratejisi belirleme alanları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Manavgat'ın en önemli gelirinin turizm ve tarım olduğunu söyledi. Manavgat'ta tarım ve turizm sektörünün birbirini besleyen 2 ana unsur olduğunu belirten Gülçubuk, ilçede tarım olmadan turizm, sürdürülebilir turizm içinde bilinçli tarımın şart olduğunu kaydetti. Proje kapsamında Manavgat'ta yaptıkları alan çalışması ile turizm şehrinin tarım alanı ve hareket noktasının fotoğrafını çektiklerini anlatan Gülçubuk, ilçenin kırsal yapısı hakkında geniş çaplı araştırma yaptıklarını söyledi.

Gülçubuk, "Manavgat'ta tarım ve turizm birbirini besleyen ana unsur. İlçede daha nitelikli ve kaliteli tarım yapılabilmesi için 2050 Vizyon Projesi çok önemli. Bu kapsamda Manavgat, ülke projelerinin önüne geçmiş durumda. Ülkemizde Cumhuriyetin 100. Yıl dönemi etkinlikleri çerçevesinde 2023 Vizyonu konuşulurken Manavgat'ta 2050'den söz edilmesi çok önemli.

Yaptığımız çalışmalarda bölge tarımında mevcut insan kaynakları kapasitesini de yerinde gördük. İthalat ve ihracata yönelik bir veri sisteminin olmaması çok büyük eksiklik. İşletmeler çok dağınık çalışıyor. İşletmeler, tarım sektöründe birbirini rekabet unsuru gördükleri için iletişim kopukluğu var. Rekabet anlayışına bağlı gereksiz iletişim kopukluğu tarımda uygulamaları olumsuz etkiliyor. Haksız ve gereksiz rekabet anlayışı bölgede bilinçli ve sağlıklı tarım uygulamalarını olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.